Това са официалните формати на игра, които ще следваме при битки. Те са ни предлагани от Dueling City. По-долу ще се опитам максимално ясно да обясня всеки един от тях. Възможно е нови формати да бъдат добавени след време.

Brackets Format (1vs1)


Това е познатият 1 срещу 1 формат.Всеки един от играчите има противник от противниковия отбор.Двата отбора определят своите състави, след което обикновено на случаен принцип биват разпределени мачове между играчите.Отборът с повече спечелени мачове в края, печели битката.Ако съставите не могат сами да се разберат как да си подредят играчите се намесва съдия, който ще свърши това.В този формат броят на играчите от един отбор, трябва да бъде нечетен.

Пример:
 


Survival Brackets Format


Този формат е модификация на Brackets формата.В този си вариант играчите не играят за брой победи.Загубелият бива елиминиран, а победителят продължава напред срещу друг противников играч, избран отново на случаен принцип.Това продължава, докато един от отборите вече няма играчи, които да го защитават.Тогава отборът без играчи губи битката.

Пример:
 

Форматът оригинално е създаден от Dueling City и Radiant Nexus.


FE (Elimination) Format


Този формат изисква от всеки един от лидерите на отборите да съставят своя състав в определен ред, с определен предварително брой резерви в случай, че дуелист от титулярният състав не може да изиграе дуела си.

Първия мач започва между двамата избрани като първи в състава на своя отбор.Победителят в този мач играе срещу втория в състава на опонента.Това продължава докато един от отборите остане без играчи.

Пример:
 


Този формат често е предпочитан, заради възможността за изграждане на стратегия.Всеки един от играчите и неговия номер в отбора са от изключителна важност.

Форматът оригинално е създаден от отборът Furious Elite.


Reflected FE Format


Това е модифицирана версия на FE (Elimination) формата.Тук освен само играчите, които са първи в редиците на отбора си имат право да играят, но и тези, които са последни.Този формат е за тези, които обичат залагането на стратегия в FE (Elimination) формата, но търсят нещо по-бързо.Ако един от отборите остане само с един играч, докато другия отбор е с двама, и двамата имат право да играят с останалия сам дуелист.

Форматът оригинално е създаден от Dueling City и Amy Cool.


PX (Crossfire) Format


Този формат изисква от двата отбора да определят съставите си (не се изисква специфичен ред) с определен брой резерви, в случай на дуелист от титулярния състав, който не може да играе.Всеки може да играе срещу всеки от противниковия отбор без специфичен ред.Дуелист, който загуби мач, бива елимиран.Отборът, който остане без играчи губи.

Форматът оригинално е създаден от отборът Popsicle Xuicide.


HPX (Double Crossfire) Format


Това е модифицирана версия на PX (Crossfire) формата.В този вариант, за да бъде елиминиран даден играч той трябва да загуби не веднъж, а два пъти.За по-удобно е прието да се използва животи(lives), за отброяването на загубите.При първа загуба т.е. 1life имаш право да смениш тестето си.
Има по-специфични правила при вкарване на резерви.Резервата трябва да е със същия брой животи, като дуелистът, който заменя.Ако резервата има повече животи, то тя автоматично приема броят животи на заменения дуелист.Отборът, който остане без играчи губи.
Форматът оригинално е създаден от отборът Popsicle Xuicide.


Hearts Format


Този формат изисква от двата отбора да определят съставите си (не се изисква специфичен ред) без резерви.Още в началото лидерите на двата отбора се разбират за определен брой животи/сърца (hearts), с които отборът им ще разполага.Техния брой трябва да е точно или по-голям от броят на играчите от единия отбор.Всеки може да играе срещу всеки от противниковия отбор без специфичен ред.Когато играч загуби мач, то неговият отбор губи един живот (heart).Отборът, който остане без повече животи губи битката.

Форматът оригинално е създаден от отборът The Exile.


Advanced Hearts Format


Това е модифицирана версия на Hearts формата.В тази си версия, при три победи на един отбор, отборът печели един живот (heart) бонус.Това допълнително правило позволява по-лесно завръщане на отбор, който губи, а също и така възможност за доказване на доминация.

Форматът оригинално е създаден от Dueling City и Melz.


Deathmatch Format


Този формат изисква от двата отбора да определят съставите си (не се изисква специфичен ред) без резерви.Още в началото лидерите на двата отбора се разбират за определен брой мачове, които ще се играят.Техния брой трябва да е нечетен, за да се избегнат равенства.Минимумът брой мачове е 7.Всеки може да играе срещу всеки от противниковия отбор без специфичен ред.Играе се докато не се изиграят определения брой мачове.Накрая отборът с повече победи печели битката.При положение, че единия отбор е спечелил повече от половината от определения в началото брой мачове, то битката може да бъде приключена и по-рано.

Форматът оригинално е създаден от Dueling City и Amy Cool.

Bulgarian Elite Team
BE Chat