You are not connected. Please login or register

Kiryu111 споделя опита си с всички останали

Go down  Съобщение [Страница 1 от 1]

Nedvedd

avatar
Властелинът на форумите
Властелинът на форумите
Така, първо да се извиня на DOOM, че ъъъ изтрих темата му от по-рано днешния ден, но според мен е най-добре, ако се представя нещо, то да се представи изцяло и напълно, а не отчасти, колкото и време да отнеме това, та дано си ми простил DOOM Smile


Второ за статията, която ще видите по-долу:

Тя е превеждана от мен и от DOOM, като превода не е напълно едно къв едно с това, което и писал Kiryu111, а е адаптирано по достъпен начин за българското око.
В скоби ще намерите мой бележки - с цел да обясня нещо или да вметна моето мнение.

Един съвет - не спирайте, докато не прочетете статията, след това вижте какво от нея сте запомнили и ако трябва пак я прочете изцяло или само някои от 5те й части.

Аз и DOOM сме се потрудили много за да е тук максимално бързо, затова, ако нещо не ви харесва от статията си го запазете за вас си!


__________________________________________________________________


ЛЕГЕНДА//
BW - Blackwings
GB - Gladiator Beast
BTH - Bottomless Trap Hole
CoTH - Call of the Haunted
TT - Torrential Tribute
BoM - Book of moon
HS - Heavy StormKiryu111 написа:


Нещо, което предполагам, че ще ви помогне в дуелите:

Трябва да започнеш като усещаш и разбираш добре това, което виждаш. Характерните стъпки за това са:

.:: СТЪПКА 1 ::.
Обмисли добре какво е тестето на противника. Ако се сличу да играеш срещу Meta Deck (BW, GB) тогава ще знаеш около 98 процента от картите в това тесте.


.:: СТЪПКА 2 ::.

Обърни внимание на броя на картите в противниковата ръка. ТОВА Е ЖИЗНЕНО ВАЖНО. Можеш да предположиш и да се подготвиш за техните ходове само като знаеш броя на картите в ръката на противника, предполагайки тяхната възможност и какви биха били следващите ходове на противника ти. Също обърни внимание на картите в противниковото гробище и RFG, защото техните ходове може да са съобразени с карти намиращи се там (гроба и RFG- то). Също помисли кои карти може да използва, след като видиш неговите staple card (например такава карта е Mirror Force), които най-вероятно са в гроба или са в RFG - то. Проверявайки това, бъдещите ти ходове в дуела ще бъдат улеснени, защото ще знаеш какви опасности те грозят (counters).


.:: СТЪПКА 3 ::.

Следващото важно нещо е стила на игра на противника. През целия мач трябва да следиш картите, които минават през терена и през ръката му.
Основно трябва да гледаш колко карти слага противника за да се чувства защитен.Обърни внимание и на Синхро чудовищата, които е използвал.Така ще знаеш какво вече е призовано и към кои синхро чудовища се ориентира опонента ви.Обръщай сериозно внимание на тестето на опонента.Обръщай внимание и на сетваните карти от опонента ти.Например, ако той слага face-down чудовища на полето, които иска да бъдат унищожени за да направи нещо по нататък, чудовища като Ryko, Dandylion, Goblin Zombie, Sangan и други.Повечето дуелисти обичат в първия си ход да залагат едно face-down чудовище и една сетната карта, която често е част от замислено комбо.Обикновено дуелистите слагат 7-8 карти капани, които в повечето случаи са:
2 BTHs, Mirror Force, Torrential Tribute, Solemn JUdgment, Trap Dusthoot, CotH.

Това значи, че в повечето случаи когато призовеш чудовище с по-малко от 1500 атакуващи и няма отговор от опонента ви то най-вероятно:
1. има BTH (най-вероятно)
2. има TT, но изчаква за по-голяма изгода
3. Иска чудовището му да бъде унищожено
4. Държи карта като Mirror Force


В случай 2 или 4 бъди пасивен, за да го накараш да унищожи това ваше чудовище, за което унищожаване той не желае да хаби картите си или да го накарате да използва друга карта, която може би пази за по-удобен случай.
В случай 1 трябва да го накараш да използва BTH на по-слабо и не толкова значително за стратегията ти чудовище.Така ще има 1 BTH по-малко за която да се тревожиш и спокойно може да изкарваш силните си чудовища.
В случай 3 просто унищожи чудовището му, но така че да поемеш най-малкия възможен риск.Ако мислиш, че противникът ти има Ryko на терена преди да атакуваш не слагай други карти, които не искаш да ти бъдат унищожени така лесно.Не слагай излишно карти на полето, които не ти помагат в дадената фаза.

Да отидем по-нататък, когато опонентът е сложил чудовища, които са базирани съответно на - flip, searcher, floater, което означава, че повечето от тях трябва да бъдат унищожени в битка, флипнати или докоснали се до гроба. Това е мястото, където тестето ти ще се тества, ти би желал да пратиш тези сетнати противникови чудовища в RFG , ако е възможно, защото това означава, че почти сигурно е неутралезена опасността. Ако не може, най-добре е на момента чудовището да се унищожи в битка, защото после то може да донесе повече възможности на противника ви и да го направи по-опасен за вас. Най-добре е да се приготвиш със защитни counter-и, които са способни да chain-ват за да можеш да дадеш отпор.


.:: СТЪПКА 4 ::.

По време на игра трябва да знаеш кои са ти силните страни, за да се подготвиш за слабите.

Ако тестето ви е базирано на Sycnhro Monster призоваването, то тогава трябва задължително да се подготвите за три карти, които са много опасни и дразнещи за вашите Synchro чудовища. Те са BTH, Torrential Tribute, BoM. Ето защо опитът е ключов тук, Kiryu111 (говори от негово лице, но аз ще говоря в трето) обича да играе за забавление с максимално много дуелисти преди да ги разглежда като заплаха. Познавайки стила на противника от по-рано и знаейки неговия стил на игра, може да ви да ви даде огромно предимство, познавайки неговите безрасърдни (рисковани) и неговите спокойни и търпеливи моменти, можете да се приготвите за неговите най-големи козове или поне най-малкото, което може да разберете е предпочитани от него тестета.

Друго нещо, което трябва да се направи е, да се играе срещу всеки Tournament Deck (състезателно тесте, може и да не е за турнири, но мисля, че така най-лесно ще го усвоите) така че да не си хвърлите защитата (цялата в началото), защото това е най-бързият начин да се загуби един дуел. За да добиете по-ясна представа как да се справите ид а победите тези тестета, "meta" decks, е хубаво да играете с тях. Наблюдавайки персонално тези meta тестета, може да се разбере повече за опонента и неговото мислене (по време на дуела). Да правите това е за предпочитане, вместо да си седите и да чакате дой да направи ходовете си. Подготвайки се за това, което ви очаква, ви дава една крачка пред опонента. Meta тестетата не се различават с повече от 3-4 карти.

Например - Flamvell Cat тестета, знаете за силата на огнените чудовища в него, затова няма да искате да си използвате напразно свойте по-слаби чудовища. Поради тази причина ще искате тези по-слаби чудовища да бъдат предпазени от атаките на Flamvell Firedog, чийто ефект, след като унищожи чудовище на терена почти сигурно носи на противника ви 8th Level Synchro Monster.

Ако се дуелираш срещу BW тесте, то най-вероятно ще пускате карта по карта за да разкъсвате продължителното призоваване от страна на противника и това да ви даде време за връхлитащото ято птици, което ще удари по-силно.

За Stratos и Neos Alius тесте най-вероятно ще помислите да извадите Alius преди Stratos придържайки се към ситуацията и в случай, че нямате достатъчно поддържащи карти за Stratos.

Ако изправяте срещу Fader Monarch тесте или потенциален Gorz най-вероятно ще искате да преосмислите от време на време - ако сте уверени, че противника ви подлага стръв само за да забави играта и да си прегрупа стратегиите. Това са начини на игра, които подволяват на един добър дуелист да се различи от по-добрите от него. Затова се научи да се адаптираш (тук ще отбележа, че и Yusei Fudo дава няколко пъти този съвет в 5D's) към тестето на противника ти, защото колкото по-бързо го направиш, толкова по-бързо ще превърнеш преимуществото в нещо повече (победа), приемайки това, ако вече не си доминиращ (мисля, че схванахте заплетения начин, по който изразих последните си думи).


.:: СТЪПКА 5 ::.

Предполагането на ГОЛЕМИТЕ ходове е нещо лесно и започва от ръката. Броя на картите в ръката на опонента, колко карти опонента е използвал и как точно, как те са били комбинирани, дали са били играни по специфичен начин, и как и кога ще връхлети големия ход. Броя на картите в ръката на играча говори колко опции са достъпни за него, знаейки това, а също и знанието по тестето му - половината работа ви е свършена.

Например - опонентът ви има 4ри налични карти в ръката си и нищо на полето, той ще използва идвестно количество от тези 4ри карти, които вие би трябвало да можете да спрете, например с BTH или с Dimensional Prison. Въпреки това някой тестета не са по този начин, например един Zombie Deck може да направи совя удар отвсякъде (вади карти от гроба например). Зависейки от това какви карти има в гроба, а и в RFG- то дуелистът може да направи добри ходове дори и със малка (не толкова силна) карта, това са обикновено Explosive Decks, на които им липсва постоянство, те се разчистват път със сила.

Други видове тестета като например Gadget-ите поддържат постоянството, но не и силата и винаги имат какво да играят. Въпреки всичко - най-добрите тестета комбинират и от двете (постоянство и сила в едно) и след това се нагласят към начина на игра, така, че да държи противника настръхнал.

В началото на дуел всеки един от играчите дава свойте усилия отрано за да подготви и построи тестето си (стратегията), независимо дали му трябват карти в гроба или пък searchers (търсачи в тестето) като - Sangan, ROTA, Charge of the Light Brigade и други. Играта е почти изцяло решена в тези ходове, защото дуелистът, който сполучи на по-добра ръка и предимство, пречи на противника да си развие картите. Например за да попречи играе Caius, the Shadow Monarch на Sangan или на Ryko и така спира противника от шанса да се възползва от ситуацията (ефекта на картите си), освен добре изиграните предимства и добре направен field, играчът също трябва да има добри резервни опции.

Ето защо всеки иска да започне пръв дуела си - за да може да направи солидна защита, Synchro Abuse, Tribute Fodder (чудовище, което се използва в бъдеще за Tribute Summon, това е термин, а не карта) и други.

Например - ако ка съм сложил Ryko и ти сториш същото на твоя си ход, но аз ще съм спечелил от ситуацията поради две причини:

Flip-вам Ryko и използвам ефекта му върху твоя Ryko или върху друга твоя карта (ако имаш такава), от ефекта на картата ми mill-вам и така подготвям бъдещите ми ходове. Вече flip-натият Ryko е перфектен за Synchro Summon или за Tribute Summon и пак започвам да преча с картите си. Разбира се има и изключения, но тези тестета предпочитат да играят втори с цел да подготвят комбото ти, така че противника да не може да те спре и по този начин в повечето време няма да те атакуват, освен, ако не очакват Battle Fader или Gorz (бих добавил Tragoedia). Според Kiryu111 (а и според мен) най опасна е face-down сложената карта, защото не се знае със 100 прицента каква е, а може само да се предполага.

Стратегията на Kiryu111 е да накара противниците си първо да си покажат картите, за да е подготвен за тях и то преди те да видят неговите карти. И така опонентите ще бъдат много по-изненадани от картите, които е запазил за да си пусни козовете.

При блъфирането е най-добре да се използват Normal Spell Cards като примамка и по-надолу ще прочетете защо:

Случай 1 - Опонентът ще се уплаши и ще стане нерешителен.
Случай 2 - Опонентът ще пробва да я махне от пътя си - използвайки MST/HS и така ще загуби ценна карта.
Случай 3 - Няма да й направи нищо и ще имаш възможност да я използваш в по-късен етап от дуела


(Какво разбирам, аз, Nedvedd, когато чуя блъф в дуел - напълно безполезна карта за дадена ситуация, която поставяш на терена с цел психическа атака към противника. За да можеш да блъфираш - трябва да се държиш винаги хладнокръвно и да не показваш с нищо, че имаш лоши карти)

Нещото, което дава огромно предимство в дуел са способните на Chain карти, карат протимника да направи някакъв ход, само за кажеш блаженното Chain и да ги обърнеш с лице нагоре, да ги използваш, по този начин противникът е загубил ключова карта без да те спре:

Способни за Chain са - BoM, Threating Roar, Waboku, Reckless Greed, Dust Tornado, Jar of Greed, Scapegoat и много други.

Тези ситуации са чудесни, защото дори и да е активирана карта, която ги унищожава, те могат да се активират и да извлекат полза.
Съществуват рискове, наречени "calculated risks" (фиксирани рискове). Например ако противника е използвал 2 BTH и 1 TT, той най-вероятно няма с какво да спре призоваването на следващото ти чудовище.
Въпреки това, този вид разсъждаване не е винаги точен, защото винаги противника може да има опасни карти капани, но освен Mirror Force и Dimensional Prison шанса за други е малък, защото те са използвали голяма част от техните унищожителни карти капани.

Използвайки всички описани в статията съвети и методи ще имаш пълната възможност да държиш противника ти на ноктите му и обикновено победителят в дуела и играчът, който накара опонента си да използва картите са минимално ефективно!


Целият превод или части от него не могат да бъдат копирани или преработвани по никакъв начин без изричното съгласие на Администратор на YuGiOh TournamentsBG™ (Nedvedd или DOOM).Последната промяна е направена от Nedvedd на Пон Авг 23, 2010 10:41 am; мнението е било променяно общо 1 път


____________________________________

ACHIEVEMENTS:
-=- BCII - second place -=-
-=- BCI - third place -=-
-=- Brain Control - second place -=-
-=- Stress Test - first place -=-
-=- Destiny's Legacy - first place -=-
-=- YT LIVE Tourny winner x3 -=-
-=- Shoga's Tourny - first place (out of 16 duelists) -=-
-=- Leader of the Scourge -=-
-=- Creator and Leader of GA -=-
-=- KC LIVE Tourny winner x4 -=-


"Поражение не съществува, докато човек не се признае за победен!"


Control must be maintained. There must always be a Lich King. - Terenas Menethil II
Вижте профила на потребителя http://yugioh-tournamentsbg.1fr1.net

SYLAR

avatar
Ляга и става с форума
Ляга и става с форума
Hmm Доста полезно поздровлиния на Нед и Дуум Smile


____________________________________
sofa
Вижте профила на потребителя

Nevermore

avatar
Югиохолик
Югиохолик
N:1


____________________________________
Вижте профила на потребителя

Enigma_m7

avatar
Bulgarian Elite
Bulgarian Elite
Освен това искам да споделя, че Kiryu111 е наясно че превеждаме тази статия и дори се чувства хмм как да го кажа...леко горд, че негова статия вече се превежда и на други езици.С голям ентусиазъм следеше форума ни специално за тази статия ^^


____________________________________
Вижте профила на потребителя http://yugioh-tournamentsbg.1fr1.net

Atticus The Evil

avatar
Ляга и става с форума
Ляга и става с форума
Уникална статия! Може да те научи на много неща! Според мен е добре да се чете редовно, дори може би трябва да се сложи на важно място или пък да се направи "ВАЖНА".

Вижте профила на потребителя

Evil xD^^

avatar
Югиохолик
Югиохолик
Екстра. Ако този тип беше момиче щях така да го разцелувам. За първи път го чувам а вече ми е любимец. Мн полеззна статия благодаря на Kiryu111 и на халата и нед за дето са я превели мн ясно.Последната промяна е направена от EvilGorz на Чет Юли 15, 2010 12:28 pm; мнението е било променяно общо 1 път


____________________________________


И едно готин сайт за онлайн игри ,в който се развличам от време на време.
Вижте профила на потребителя http://marvelbg-forum.vampire-legend.com/forum.htm

Martinch

avatar
Yu-Gi Nerd
Yu-Gi Nerd
Много полезна статия и браво на Kiryu111!Да продължава все така!

Вижте профила на потребителя

bobibob4ov

avatar
Ляга и става с форума
Ляга и става с форума
Браво много полезни съвети браво отново на всички doubleup

Вижте профила на потребителя

TheBlader

avatar
Yu-Gi Nerd
Yu-Gi Nerd
Кво да кажа , нямам думи просто освен че този пич е най-добрия на кцвдс за всички времена. Въпреки че сега не играе , като гледам дуелите му виждам още колко много имам да уча. Дано скоро да се върне за да даде още полезни съвети.

Вижте профила на потребителя

L.Lawliet

avatar
Bulgarian Elite
Bulgarian Elite
Благодаря ,съветите му са найстина полезни.


____________________________________

❝I am Justice.❞
- I hate a lot of things, and I don't particularly like anything.Вижте профила на потребителя

KillerBee

avatar
Bulgarian Elite
Bulgarian Elite
Изключително полезна статия от която може да се научат много неща. Благодаря на kiryu111 !!!


____________________________________

Made by KillerBee
Вижте профила на потребителя

Enigma_m7

avatar
Bulgarian Elite
Bulgarian Elite
Айде нещо и от мен.След банването на heavy storm стана на мода да се сетват по 2-3-4 карти, което често тотално психирва опонента ти.Това често е моя любима тактика.Ако имам 2трапа например, слагам и една чиста карта т.е. блъф, защото 3 изглеждат по-внушително.НО не използвайте само Трап карти, защото със банването на HS карти, които преди бяха малко използвани като Trap Stun,Royal Decree etc. вече може да се срещнат във всеки дек.Препоръчвам да се използват quick-play spells като Book of moon,Shrink etc.


____________________________________
Вижте профила на потребителя http://yugioh-tournamentsbg.1fr1.net

slonaka

avatar
Bulgarian Elite
Bulgarian Elite
Това значи, че в повечето случаи когато призовеш чудовище с по-малко от 1500 атакуващи и няма отговор от опонента ви то най-вероятно:

След това не се вижда какво е написано понеже фона е бял и някой умник е оцветил текста бял,а се изисква много работа,за да го маркираш.. оправи го.

Както казах преди години,страшна!


____________________________________
Вижте профила на потребителя

Sponsored content


Върнете се в началото  Съобщение [Страница 1 от 1]

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите