You are not connected. Please login or register

Bleach

Go down  Съобщение [Страница 1 от 1]

1 Bleach on Нед Юни 20, 2010 12:16 pm

Crow95

avatar
Психопат с клавиатура
Психопат с клавиатура

- Информация
Блийч (на японски: ブリーチ, на английски: Bleach) е манга поредица от Тите Кубо, която за първи път се появява във Weekly Shonen Jump, през август 2001 година.

Блийч проследява приключенията на Ичиго Куросаки, един ученик със способността да вижда духове и Рукия Кучики шинигами (В превод значи Косач на души или, по-буквално, „Бог на Смъртта“ ). В ранните етапи, историята се фокусира върху главните герой. Но след като обстоятелствата се променят, историята започва да влиза все по на дълбоко и дълбоко в светът на тези Богове на смъртта.

Манга поредицата е адаптирана в анимационни телевизони серии, две ОВИ, 3(три) анимационни филма, рок спектакъл, безброй видео игри, както и поредици от карти. Общите продажби на мангата са достигнали 40 милиона копия в Япония. Мангата получава наградата „Shogskukan Manga“ през 2005 година,[1], а анимето е било номинирано няколко пъти в Американските Аниме Награди.

- История

Ичиго е объркан тийнейджър, който винаги е имал способността да вижда духове. Историята започва с появата на странно облечено момиче в спалнята му, което е доста изненадано, че той изобщо може да я вижда. Това момиче е Кучики Рукиа и е шинигами /косач на души/. Последващия им разговор е прекъснат от появата на Холоул /Hollow - празнина/ - зъл дух. Рукиа се бие с духа, но е лошо ранена и прехвърля силите си на Ичиго, за да му даде шанс да спаси себе си и семейството си. Ичиго побеждава холоула само с един удар на занпактуто /занпакту - оръжието на шинигамите/ си.

На следващия ден Рукиа се появява в училището на Ичиго, като ученичка. За негова голяма изненада, сега тя е нормален човек. Оказва се, че духовната сила на Ичиго е причинила пълното изсмукване на силите на Рукиа, като я е оставил затворена в гигай - изкуствено тяло. Докато тя възстановява способностите си, Ичиго трябва да поеме задълженията ѝ и да се грижи за града, като се бие със злите духове.

- Главни ГероИ

Ичиго Куросаки озвучен от: (на японски: Masakazu Morita, на английски: Johnny Yong Bosch )

Главният герой в Bleach. Той е петнадесет годишно момче с оранжева коса, което може да вижда духове от както се помни. Има две по-малки сестри - Карин и Юзу. Майка му умира, когато той е на 9, след като душата и е изядена от холоул. Един ден той и неговото семейство са нападнати от холоул/зъл дух/, заради голямата им духовна сила. Кучики Рукиа, шинигами, се опитва да защити Ичиго от злият дух, но бива тежко ранена. Тогава тя прехвърля част от силите си в Ичиго, но поради това, че той има много голяма духовна сила той взема цялата и сила - превръщайки себе си в шинигами. След това той приема напълно тази роля, което означава да защитава всеки нападнат от холоули. За малък период от време Ичиго показва, че може да прави много неща, които нормален човек не да може да прави - като битки на неговото ниво и способността да използва Духовни Нишки /с Духовните Нишки може да се види духовната аура на всяка душа наблизо, дори и най-слабите.Нишките на обикновените души са оцветени в бяло, а нишките на шинигамите са червени/. След отиването на Рукиа в Soul Society /общество на душите/ той решава да я спаси заедно с приятелите си.

Рукия Кучики озвучена от: (на японски: Fumiko Orikasa, на английски: Michelle Ruff)

Рукиа е ниско момиче с черна коса и виолетови очи. Твърди, че е на около 150 години. Има мания към всичко свързано с Chappy. Тя е първият истински шинигами, който Ичиго среща. Скоро след срещата им, Рукия е тежко ранена в опита си да предпази Ичиго от холоул. За да спаси и двамата тя прехвърля силите си в Ичиго, но поради голямата му духовна сила нейните сили на шинигами временно изчезват. Тя остава в истинския свят като партньор и учител на Ичиго, който е неопитен в работата си като шинигами. Рукиа остава в гигай /временно човешко тяло/ докато нейните сили се възвърнат. Преструва на обикновена ученичка пред съучениците на Ичиго, за да е по-близко до него в случай, че се появи холоул. Близо месец след първата и среща с Ичиго, Рукиа е принудена да се върне обратно в Soul Society, където ще бъде съдена за престъпленията си, а именно, че е прехвърлила силите си в човешко същество.

Орихиме Иноуе озвучена от: (на японски: Yuki Matsuoka, на английски: Stephanie Sheh)

Иноуе е една от съученичките на Ичиго. Тя е влюбена в него, но той не подозира. Има мания към храна. Загубва своя брат в пътен инцидент. По-късно той се връща като холоул, за да изяде нейната душа. Но точно преди да го направи, благодарение на Ичихо той осъзнава, че това, което прави е грешно и затова той решава да се прочисти като се прободе с занпактоуто на Ичиго и изчезне. След контакт с Ичиго като шинигами нейната духовна сила се пробужда. След като Рукиа отива в Soul Society, Иноуе, заедно с приятелите си, решават да отидат там за да я спасят.

Ясутора "Чад" Садо озвучен от: (на японски: Hiroki Yasumoto, на английски: Jamieson Price)

Садо е мускулест приятел на Ичиго, който е много силен. Често Ичиго го нарича Чад. Той е от мексикански произход. Обича да носи хавайски ризи. Въпреки ръста и силата му, той е миролюбив и напада чак в краен случай. След контакт с формата на Ичиго като шинигами той успява да пробуди неговата духовна сила и да откриe своите уникални възможности.

Урюу Ишида озвучен от: (на японски: Noriaki Sugiyama, на английски: Derek Stephen Prince)

Ишида е последният оцелял Куинши (Унищожител). Таи дълбока омраза към шинигамите, включително и към Ичиго, но с течение на времето започва да го приема, докато накрая не му става приятел.

- Духове

ПЛЮС

Това е обикновен дух на умрял човек. От гърдите им виси веригата на съдбата. Ако душата на жив човек бъде отделена от тялото, то веригата ще го свързва с него и ако се скъса, човека умира. Ако веригата е свързана с някакъв предмет, то когато бъде скъсана, плюса започва да се превръща в холоул и единствения начин да бъде спасен е да бъде погребан от шинигами. Плюсовете отиват в обществото на духовете, когато бог на смъртта извърши ритуала духовно погребване. Духовете обикновено не умират, освен ако са убити или изядени, въпреки че е възможно да умрат и от някакво заболяване. Когато дух умре, душата му се връща отново в света на хората и се ражда като нов човек.
ШИНИГАМИ


Познати още като косачи на души. Те също са духове и не могат да бъдат виждани от обикновените хора. Живеят в обществото на духовете и основната им задача е да убиват злите духове. Те използват занпакто /убийци на души - мечове/, и демонска магия /кидо/, за да се бият. Ако шинигами от капитански или лейтенантски ранг отидат в човешкия свят, силата им намалява пет пъти, за да не нанесат щети на този свят. Съществува група шинигами, наречена вайзардс,който са придобили сили на холоул.
КУИНШИ

Те са група хора, които се бият с злите духове, използвайки лъкове от духовна енергия. Те са почти изчезнали, като единствения известен представител е Уриу Ишида. Причината за това е, че шинигами са ги избили преди 200 години. Те събират и използват енергията от средата, в която се намират и така се бият. За разлика от шинигами, които когато убият холоул, пращат душата му в обществото на духовете, куинси направо ги унищожават. Ако това е продължило, то равновесието е щяло да бъде нарушено и световете са щели да загинат.
МОДИФИЦИРАНИ ДУШИ

Те са изкуствено създадени от шинигами, за да се бият със зли духове. Влизат в мъртви тела, чрез малки таблетки, в които се съхраняват, и неколкократно увеличават силата и бързината им. Само че проекта е прекратен, заради нехуманността му. Което означава унищожаването на тези души. Но се оказва, че не всички са унищожени.
ХОЛОУ

Те са зли духове обитаващи Хуеко Мундо и също като шинигами не могат да бъдат виждани от обикновените хора. Те идват в човешкия свят, за да се хранят с души. Привличат ги тези с по-голяма духовна енергия. Всички носят маски, които скриват човешката им същност и ги превръщат в гладни зверове.
БАУНТО

Също като куинши и те са хора с развито духовни сили. За разлика от тях обаче, те не се бият с холоул, а ядат души. Всяка душа, която погълнат, удължава живота им и теоретично могат да живеят вечно. Обикновено се хранят с духовете на мъртви хора, но са започнали да убиват и живи, като изсмукват душите им и оставят само пепел. Те носят със себе си живи кукли, който използват за оръжие. Куклите могат да говорят и да се движат самостоятелно и ако бъдат убити, умира и баунто, който ги контролира.
АРАНКАР

Аранкарите са холоули които са махнали своята маска и са придобили сили на Шинигами. Името Аранкар, всъщност е испански глагол който означава "Махам", "Откъсвам". Обитават Хуеко Мундо.
ВАЙЗАРД

Вайзардите са много мистериозенни хора нямаме много информация за тях. Знаем само, че те са група бивши Шинигамита(много от които с ранг Капитан), които са успели да усвоят силите на Холоу. Наскоро в "отрицателните" глави беше направена подробна ретроспекция на превръщането им във Вайзарди. Виновник за това е Айзен Соуске, който по това време още не е капитан.

- Светове

Човешки свят

Човешкият свят в Блийч е модерна Япония, като действието е съсредоточено най-вече в един квартал на Токио, наречен Каракура. Хората тук сами са беззащитни за атаките на злите духове, но за тяхно щастие в човешкия свят постоянно има присъствие на шинигами, какъвто става Ичиго.
Обществото на Духовете

Още наречен обществото на душите /Soul Society/ покрива представата за задгробния живот. Този свят се състои от огромен град, обграден от камена стена, в центъра и 80 области около него. Тези области са известни под името Руконгай (град на скитащите души) и са мястото където живеят душите на обикновените хора. Номера на областта е и показател за качеството на живот в нея. Област 1 е мирна и законна, докато област 80 е пълна с престъпници и е с мизерни условия.
Хуеко Мундо

Това е зоната между света на хората и обществото на духовете. Това е мястото, което злите духове /холоу/ обитават, когато не са в света на хората или в света на духовете и където са почти недоловими. Входът за този свят представлява разкъсване в материята на човешкия свят.
Адът

Малко се знае за ада. Един занпакто може да пречисти един холоу единствено от злините, направени след холоу трансформацията му. Ако душата е правила злини преди смъртта си, то, вместо да бъде пратена в обществото на духовете, тя отива в Ада.


Най-доброто аниме според световната класация след Naruto/Naruto Shippuuden


____________________________________


[DAD] Gates Of Control Tournament ~ 3rd Place
[DAD] Devious Meta Tournament ~ 3rd Place
[DAD] Illusionary Mirrors Tournament #2 ~ 3rd place
[DAD] Blackwing's Legacy ~ 2nd Place
[DA] Obelisk Pro Tournament ~ 2nd Place
[DA] YCS Tournament ~ Top 8
Вижте профила на потребителя

2 Re: Bleach on Пон Юли 05, 2010 10:17 am

Yusei Fudo

avatar
Психопат с клавиатура
Психопат с клавиатура
Почнах да качвам епизодите в vbox7 !
Ето линк за канала : http://vbox7.com/channel:148309

П.П. Почнах да ги качвам днес , затова са толкова малко !


____________________________________


~~Admin of YT ~~
~~ Battle Tournament 1 Winner ~~

~~ New Year`s Revolution Winner ~~
~~ Obelisk Blue Leader ~~
~~ Dragon Signers Guild Leader ~~

~~KC Live 83 Winner~~


Вижте профила на потребителя http://anime-bg.forumotion.com

3 Re: Bleach on Пон Юли 05, 2010 10:25 am

Enigma_m7

avatar
Bulgarian Elite
Bulgarian Elite
Ехее ти цялото аниме разказа Smile добро инфо


____________________________________
Вижте профила на потребителя http://yugioh-tournamentsbg.1fr1.net

Sponsored content


Върнете се в началото  Съобщение [Страница 1 от 1]

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите