You are not connected. Please login or register

Naruto

Go down  Съобщение [Страница 1 от 1]

1 Naruto on Нед Юни 20, 2010 12:20 pm

Crow95

avatar
Психопат с клавиатура
Психопат с клавиатура


- Информация
„Наруто“ (на японски ナルト) е японска манга на Масаши Кишимото, към която е адаптирано и аниме. Главния герой Наруто Узумаки е шумен, свръхактивен, младеж нинджа, който непрестанно търси одобрение и признание. Неговата мечта е да стане Хокаге - водач на своето село.

Мангата за първи път е публикувана от Шуейши през 1999 в 43тото издание на японското списание Шонен Джъмп. До 36 том, мангата е продала над 71 млн.[1] копия само в Япония. ВИЗ Медия издава преведена версия в американския Шонен Джъмп. Наруто става най-добре продаваната поредица на ВИЗ Медия.[2] Към днешна дата на английски са преведени са преведени първите четиринайсет тома.


- История
Дванадесет години преди събитията случващи се в епизодите, лисица-демон с 9 опашки напада селището Коноха (Konoha). Демона наистина бил много силен; дори едно замахване на някоя от опашките можело да придизвика цунамита и да изравни планини. Лисицата сътворила хаос и избила много хора докато водача на Селото скрито в Листата (Коноха) - Четвъртият Хокаге я преборил, жертвайки собствения си живот за да затвори демона в новородено дете, за което в развитието на действието разбираме че е син на Четвъртият Хокаге. Името на това дете било Узумаки Наруто (Uzumaki Naruto).

Но откакто Наруто носи в себе си лисицата-демон, нарчена (9-то опашатата лисица) хората започват да го отбягват и да го наричат чудовище. За да бъде приет от останалите, Наруто решава, че трябва да стане хокаге и така ще спечели уважението на всички. За да привлече вниманието на околните той често върши неща определяни от другите като глупави и необмислени. На изходния изпит в Академията Наруто трябва да демонстрира техника за клониране, но се проваля.

Виждайки, че Наруто е готов на всичко, за да завърши Амакадемията единият от двамата квестори на изпита - Мизуки решава да го използва за кражбата на таен сватък. Мизуки казва на Наруто, че ако успее да открадне пергамента и да научи една техника от него, ще завърши успешно. Наруто открадва пергамента и успява да се скрие и да научи първата техника в пергамента - Джутсу Сенчести Клонинги (en:Shadow Clone Justsu) (jpn:Kage Bushin No Jutsu). Впоследствие Наруто разбира, че е бил използван и се завързва битка между Мизуки от една страна и Наруто и Ирука Умино от друга. В крайна сметка Наруто успява да спаси Ирука, който е негов учител от Академията. В знак на признание Ирука дава на Наруто предпазителя си за чело (само завършил успешно академията нинджа може да получи предпазител). Впоследствие Наруто често казва, че Ирука-сенсей е първият, който го е признал и който му е обърнал внимание.

След като завършва Академията Наруто може да продължи обучението си като Генин. Той е разпределен в екип със Сакура Харуно и Саске Учиха, а негов сенсей става Какаши Хатаке. Наруто е влюбен в Сакура, която пък е влюбена в Саске, което изпълва екипа с много емоции. Саске е завършил Академията първи по успех, а Наруто последен, затова Саске гледа с високомерие и пренебрежение на Наруто.

Екипът започва да се сплотява истински след първата си сериозна мисия. Тогава те се изправят срещу Забуза Момочи - дезертирал нинджа от друго село. След битка на живот и смърт, в която се включва и Хаку, който е предан последовател на Забуза, нинджите на Коноха побеждават. Мисията има голям отзвук в историята. Първо, защото в нея за първи път виждаме демонът в Наруто да взима контрол над него и второ, защото поставя лайт-мотива в историята - смисъла на живот в името на други.

Следващ ключов момент в историята е изпита за Чунин. Нинджите преминават през няколко ранга след като завършат Академията - Генин, Чуунин и накрая Джонин. На изпита за Чуунин участват Генин нинджи от различни страни. По време на изпита става ясно, че Орочимару - дезертирал нинджа от Коноха, преследва Саске. Орочимару е изпратил свои хора, за да тестват Саске по време на изпитанията. В крайна сметка, той е впечатлен от Саске и му поставя т. нар. печат. Той заявява, че „Саске ще дойде при мен, търсейки мощ“.

След края на изпита Саске се сбива с Наруто и си дава сметка, че Наруто е станал много силен. Саске не може да си обясни как Наруто може да го е догонил, след като е бил последен в Академията. Саске е отчаян, той иска да стане силен нинджа, за да може да убие брат си Итачи Учиха, който е убил целия му клан и затова решава да последва Орочимару.

След множество опити да бъде върнат отново в Коноха, Саске накрая достига Орочимару. Наруто се заклева, че ще върне Саске каквото и да му струва, с което поставя една от основните сюжетни нишки на втората част на поредицата - Наруто: Ураганни Хроники.

Първата част на „Наруто“ се съдържа от 220 епизода, разделени в 9 сезона.


____________________________________


[DAD] Gates Of Control Tournament ~ 3rd Place
[DAD] Devious Meta Tournament ~ 3rd Place
[DAD] Illusionary Mirrors Tournament #2 ~ 3rd place
[DAD] Blackwing's Legacy ~ 2nd Place
[DA] Obelisk Pro Tournament ~ 2nd Place
[DA] YCS Tournament ~ Top 8
Вижте профила на потребителя

2 Re: Naruto on Пон Юли 05, 2010 10:22 am

Yusei Fudo

avatar
Психопат с клавиатура
Психопат с клавиатура
Ето линк за първите 220 епизода на Наруто : http://vbox7.com/channel:45019

П.П. Има точно 11 липсващи епизода , за което се извинявам !


____________________________________


~~Admin of YT ~~
~~ Battle Tournament 1 Winner ~~

~~ New Year`s Revolution Winner ~~
~~ Obelisk Blue Leader ~~
~~ Dragon Signers Guild Leader ~~

~~KC Live 83 Winner~~


Вижте профила на потребителя http://anime-bg.forumotion.com

Върнете се в началото  Съобщение [Страница 1 от 1]

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите