Bulgarian Elite
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

You are not connected. Please login or register

Академията 4 - by Nedvedd

5 posters

Go down  Съобщение [Страница 1 от 1]

1Академията 4 - by Nedvedd Empty Академията 4 - by Nedvedd Пет Юни 04, 2010 6:42 pm

Nedvedd

Nedvedd
Властелинът на форумите
Властелинът на форумите

Линк към част 3

Част 4 - дуелът



Джим стана рано. Първата мисъл, която му дойде след като се събуди беше да сложи Starlight Road в тестето си. Изми се, облече си униформата и седна на леглото, взе тестето си от нощното шкафче и започна да разглежда картите си.
Нямаше скъпи карти, но той винаги се беше старал всяка карта да е полезна в тестето му. След дълго мислене реши да сложи Legacy of Yata-Garasu в своя Side Deck, който вече се състоеше от 12 карти. Main Deck-a му беше от 40 карти, след като сложи Starlight Road размеша картите си. След това извади картите от Fusion Deck-a си. Те бяха още по-малко, общо три - Stardust Dragon, Colossal Fighter и Ally of Justice Light Gazer. И трите карти бяха доста стари и не в толкова добро състояние колкото Starlight Road, но Джим си ги ценеше, Stardust и Light Gazer си ги беше набавил точно преди да замине за Академията, Stardust го беше купил на доста добра цена, а за Light Gazer беше дал една магическа карта, която никога не беше ползвал. Colossal Fighter я беше спечелил от турнир преди няколко години, където беше завършил трети.

Джим взе тестето си и излезна навън. Погледна часовника си и видя, че е 8 без 15, почука на вратата на Лонгър и няколко секунди по-късно тя се отвори. Приятелят му излезна прибирайки тестето си в специално калъфче на колана си.

- Добро утро - поздрави Лонгър - досега си оправях тестето и мисля, че вече е напълно готово.
- Аз също - отговори Джим - какво ще правим сега?
- Ще отидем на закуска, искам да се подкрепя преди избирането за дорм. Пък и в 8 и 30 ще обяват как точно ще ни разпределят по дормове. Най-вероятно ще бъде дуел, поне така подочух снощи на вечеря.
- Страхотно, и аз си мислех, че ще е нещо подобно, все пак тук са покаканени само хора, които според тях (хората от Академията) имат добре дуелни възможности.


Продължиха да ходят без да продумат повече и скоро стигнаха в залата за хранене. Наядоха се, обаче имаше още време до 8 и 30, затова всеки започна до разказва откъде е:

- Аз съм от един голям град близо до пристанището откъдето отпътува корабът. Цялото ми семейство преди мен е учило в Академията, имам по-малък брат, който също се очаква да бъде поканен да учи тук - каза Лонгър.

Беше ред на Джим:

-Аз съм от едно малко градче на около 200 километра западно от пристанищния град. Има само гара и заради това дойдох с влака преди няколко дни. Повечето семейства от града са бедни, но след като платихме обучението ми в Академията станахме едни от най-бедните в родното ми място, но винаги сме се справяли. От малък се научих да помагам на майка ми. А останалите, вие откъде сте?

Повечето бяха от столицата на държавата, където представителите на Академията бяха най-много, имаше едно момиче от града на Лонгър и две момчета от едно малко островче близо до брега.

Стана 8 часа и половина и на малкото подиумче в края на залата застана една ниска, леко пълничка жена. Тя помоли за тишина и се обърна повече към новопостъпилите, отколкото към старите ученици на Академията:

- Стара традиция е да има конкуренция с цел да се подобрят дадени неща. Тук искаме да подобрим дуелните ви умения, затова има два дорма, които са конкурентни. След 5 часа ще трябва да отидете до залата за дуелите, която се намира един етаж под този. Слизате по-стълбите, тях вече знаете къде са, няма начин да се объркате, защото залата заема целия долен етаж. Когато се съберете всички ще получите пълна информация за предстоящите ви дуели. По-големите възпитаници на Академията ще помоля да заемат местата си в публиката след 6 часа.
Новопостъпилите, на дуелите ще присъства директорът на Академията (директор е различно от ръководител, уточнявам го отсега), което е огромна чест. Пригответе се да изглеждате максимално добре и да се представите достойно. Най-важното е да не се притеснявате.
А сега момичета и момчета - ви оставям да се подготвяте за важното събитие!


Краят от речта й беше последван от поток от въпроси от страна на първокласниците.

- Коя беше тази жена ? - запита едно момче
- Тази жена е госпожа Тъч, преподава "Особени ситуации и всичко за тях" - в часовете е строга, но е справедлива - неочаквано се обади един дуелист, който беше на 15 или 16 години.
- А как се казва директорът на Академията ? - попита Джим изгарян от любопитство.
- Името му е Недвед (какво съвпадение) и е директор на Академията вече 10та година, за жалост това е последната му година тук, по закон управлението на Академията трае 10 години, след което се предава на друг човек за още 10 години. Много хора искаха законите да се променят, за да може сегашният директор да остане още, защото благодарение на него се направиха едни от най-добрите промени, на които Академията е била свидетел. Въпреки, че е много зает дуелист, той винаги намира време да се занимава с проблемите на училището - отговори момчето казало името и длъжността на госпожа Тъч.


Времето мина неусетно за Джим, след закуска той, Лонгър о още трима бяха излезнали навън, разхождаха се и си говориха най-маловажни неща. Като настъпи времето влезнаха в Академията и се отпрвиха към залата за дуели.

Тя се стори огромна на Джим. Той видя, че всички се бяха събрали в центъра на залата. Момчето побутна Лонгър и двамата се отправиха натам и стигнаха точно за началото на речта на ръководителят, която обяви 17те дуела, Джим щеше да играе с едно от момчетата от островчето, чието име мислеше че беше Патрик, но това не беше важно, истинско важното беше да се представи добре на дуела си. Джим мразеше да се задължава да играе само и само с цел победа, затова и сега не го стори. Щеше да играе за да покаже на цялата Академия качествата, които имаше и които му позволяваше неговото тесте.
Лонгър беше два дуела след него и щеше да играе с едно от момичетата, а първия дуел започваше след 30 минути и щеше да бъде между момиче и момче.
Играеше се само един дуел, който загубеше отиваше в единия дорм, който спечелеше в другия. Паузата след всеки дуел беше 10- минутна.

Всички седнаха на дървени скамейки в страни от дуелната арена. След малко залата се запълни с по-големите ученици. Накрая дойдоха и учителите. Те заеха местата си, които бяха точно срещу чакащите първокурсници. Директорът и ръководителят седнаха един до друг, а зад тях се разположи учителите. Джим не погледна нататък, защото вече беше достатъчно нервен за предстоящото изпитание, защото никога не беше имал дуел с такава важност.

Четири екрана светнаха. Появиха се снимки на първите двама дуелисти и жизнените им точки. Някои обяви, че дуела почва след 30 секунди.

Дуелът не достави удоволствие на Джим. Момчето победи момичето, но в последните ходове преди своя триумф то като че ли не знаеше какво да прави. Играеше карти без ясна цел. Накрая щастливия късмет му изтегли Doomcaliber Knight, момичето беше останало на 1500 жизнени точки и загуби. Седна на скамейката видимо разочаровано.

Вторият дуел беше спечелен от Magic Cylinder, а третият беше само от три хода, защото единият дуелист нямаше добър draw.

Най-интересното дойде по време на 10тия дуел. Излезнаха двете най-богати момчета на випуска, което означаваше, че щяха да се видят наистина добри и стойностни карти. Русото момче се казваше Джон, а това с чернокосото - Брут. До този ден Брут не беше обелвал и дума пред другите момчета. Държеше се настрана и винаги беше облечен от горе до долу в черно. И двамата изглеждаха решителни, но в Брут се виждаше някаква кръвожадна решителност.

Двамата теглиха картите си. Пръв щеше да започне Джон. Той постави един face-down monster и завърши хода си. Брут тегли карта, но изражението му не се промени и по нищо не се разбра дали картата е била полезна или не.
Игра Nobleman of Crossout и след няколко секунди имаше три обитатели на RFG-то на Джон - Gravekeeper's Spy x3. След това Брут призова Kycoo, the Ghost Destroyer и атакува жизнените точки на Джон, които спаднаха на 6200. Set- на една spell/trap карта и завърши хода си.

Джон тегли. Активира Double Summon и призова Еxarion Universe и Double Coston, с Exarion атакува Kycoo и двете карти бяха унищожени, но когато атакува директно с Double Coston, Брут призома Battle Fader. Джон завърши Battle Phase си и set-на една карта. Брут тегли, активира Typhoon и унищожи Mirror Force-а на Джон. Set-на една карта. След това жертва Fader за Caius и ефф върху Double Coston. В края на хода на Брут, Джон имаше 2800 жизнени точки. Джон тегли и сложи изтеглената карта face down, след това set-на една карта. Завърши хода си. Брут тегли, призова един Doomcaliber Knight и атакува с него face-down чудовището на Джон. Появи се Spirit Reaper, Брут активира quick-spella си - Book of Moon и Spirit Reaper се озова в гроба. Caius атакува оставяйки Джон на 400 жизнени точки. Ходът свърши. Джон тегли и сетна една карта. Свърши си хода. Брут тегли и проговори за пръв път:

- Знам, че блъфираш, очаваше да изтеглиш нещо по-добро, но явно не е така, не се притеснявам от нито една от двете ти сетнати карти - каза злобно той.

Джон загуби дуела.

Следващите няколко игри не бяха толкова впечатляващи. Най-сетне дойде реда на Джим.

Той беше първи. Set-на три карти. На следващия ход противника му активира Heavy Storm, но Джим я спря със Starlight Road и призова Stardust. Противника му игра Gale и използва ефекта му върху SD. Атакува, но Джим активира Sakuretsu Armor.

Нататък липсата на достатъчно силни карти попречи на Джим да спечели, бори се колкото можа, остави противника си на 1000 точки, но навреме дошла Brain Control го унищожи.

Джим си седна на мястото. Лонгър също загуби от противничката си.

След като свършиха всичките 17 дуела, директор Недвед се изправи:

- Невероятни дуели! Поздравления! Сега кратка информация преди да поемете към вечерята. Падналите от дуела влизат в Дорма Юги Муто и получават защитна карта - Destiny Hero- Defender, а победилите влизат в Дорма Сето Кайба и получават картата Chainsaw Insect.
Вие всичките сте били добре подбрани преди да бъдете поканени в Академията и всичките сте добри дуелисти, това е проста нашия начин да ви разпределим и разделим на две равни части.

Джим си легна в учакване на следващия ден, когато щяха да започнат да се обучават...



Последната промяна е направена от Nedvedd на Вто Юни 29, 2010 8:03 am; мнението е било променяно общо 2 пъти

https://yugioh-tournamentsbg.1fr1.net

2Академията 4 - by Nedvedd Empty Re: Академията 4 - by Nedvedd Пет Юни 04, 2010 7:54 pm

.PaKaTaBs.

.PaKaTaBs.
Югиохолик
Югиохолик

яко ма не разбрах кои са дормовете Razz яко е станало

3Академията 4 - by Nedvedd Empty Re: Академията 4 - by Nedvedd Пет Юни 04, 2010 7:59 pm

Nedvedd

Nedvedd
Властелинът на форумите
Властелинът на форумите

Чудех се как да кръстя дормовете, мислех Destiny Hero -Defender и Chainsaw Insect, но не звучи яко, кръстени са:

Дормът на дръзките и Дормът на доблестните, но като се замисля това звучи още по-тъпо и затова сега ще ги идитна на Дорм Юги Муто и Дорм Сето Кайба, защото двамата са си били голяма конкуренция...

https://yugioh-tournamentsbg.1fr1.net

4Академията 4 - by Nedvedd Empty Re: Академията 4 - by Nedvedd Пет Юни 04, 2010 8:36 pm

Evil xD^^

Evil xD^^
Югиохолик
Югиохолик

Nedvedd написа:
Част 4 - дуелът



опитство.
- Името му е Недвед (какво съвпадение)

Това ме изкефи Laughing иначе отново екстра тоя Бруд почва да ми допада

http://marvelbg-forum.vampire-legend.com/forum.htm

5Академията 4 - by Nedvedd Empty Re: Академията 4 - by Nedvedd Вто Юни 22, 2010 12:36 pm

Crow95

Crow95
Психопат с клавиатура
Психопат с клавиатура

Надявам се след края на учебната година да го продължиш.
Тъй като за разлика от мен имаш мн добри идеи :]

6Академията 4 - by Nedvedd Empty Re: Академията 4 - by Nedvedd Пон Юни 28, 2010 9:38 pm

Ulquiorra

Ulquiorra
Ляга и става с форума
Ляга и става с форума

Доста са добри нед ... давай по фаст Академията 5 Wink

Sponsored content



Върнете се в началото  Съобщение [Страница 1 от 1]

Similar topics

-

» Nedvedd vs Martinch

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите